Meest gestelde vragen

Hoe groot is een rol?

1 rol is 40 cm breed en 2,5 m lang en ± 2cm dik. Dus 1 rol is 1 vierkante meter.

Hoe zwaar is een rol?

Tussen 15 en 20 kg per rol. Na regen kan het 20 kg wegen.

Waar moet ik op letten als ik mijn bestelling op kom halen?

Als u met de auto komt moet u op het gewicht letten. In een stationwagon kunt u max 20 rollen laden als u de achterbank inklapt. In een “normaal” kofferbak max. 10 rollen.

Komt u met een aanhanger dan maakt het verschil of het een enkel- of dubbelassige aanhanger is. Het gewicht is doorslaggevend niet de hoeveelheid.

Hoe lang kan ik het gras op de rol laten liggen?

Afhankelijk van vocht en temperatuur begint het in een rol te broeien. Wij adviseren dezelfde dag nog de rol uit te rollen.

Mag ik het gazon ook in de middagzon nat maken?

De wortels van graszoden hebben ongeveer 14 dagen nodig om zelf water uit de grond te halen. Gedurende deze periode moet u de bovenste laag nat houden. Bij veel wind en hoge temperaturen kan dit soms wel 3x per dag zijn. JA... ook in de zon dus!

Moet ik de rollen in verband leggen?

U rolt de rollen dezelfde richting uit, dat ziet mooier uit. Hierbij is het belangrijk dat de naden zich goed aansluiten. Na het maaien ziet u er niks meer van.

Wanneer mag ik het gras maaien?

Na 10 tot 14 dagen controleert u voorzichtig of het overal goed vastgegroeid is. Zo ja, dan mag u maaien op de hoogste stand, ongeveer 4,5 cm. Daarna de normale stand, ongeveer 3 a 4 cm instellen en minimaal 2x per week maaien.

Wanneer mag ik over het gras lopen?

Na de eerste keer maaien mag u er gewoon over lopen. Voor die tijd uitsluitend het gazon betreden als dat noodzakelijk is, bv om het gazon te besproeien.

Wat doe ik tegen onkruid in mijn gazon?

Onkruid ontstaat vaak door slecht onderhoud.

Mocht u toch onkruidverdelgers willen gebruiken, vraag dan altijd eerst professioneel advies.